Kommenteeri

Kui kaua püsib püsimeik nahal?

Oleme kuulnud palju müüte sellest, et püsimeik on igavene või hoopiski seda, et see tuleb liiga kiiresti nahalt maha. Kui kaua siis ikkagi püsimeik püsib nahal ning millal võik tulla püsimeigi värskendusse?

Olen soovitanud oma klientidele teostada püsimeigi värskendamist ühe kuni kolme aasta möödudes olenemate nahatüübist ja sellest kui palju saab teie nahk UV kiirgust. Protseduuri vajadust hindan alati individuaalselt. Kui mõne kliendi silmalainer võib tuhmuda paari aastaga, siis mõnedel inimestel püsib silmalainer kenasti peal ka mitu aastat. Alati tuleb arvestada sellega, et näiteks heledamad kulmuvärvid tuhmuvad nahal palju kiiremini kui keskmiselt tumedamad ja tumedad toonid. Heledates toonides kulmud võivad vajada värvi värskendust igal aastal samal ajal kui tumedamad toonid vajavad värskendust kahe kuni nelja aasta tagant. Värvi tuhmumine sõltub sellest kuidas kanname hoolt oma näonaha eest. Olen ka alati soovitanud oma klientidel kasutada päikesekaitse kreemi ning seda iga päevituse ajal. Samuti võivad halvasti mõjuda püsimeigi püsivusele noorendava efektiga (anti-aging) näokreemid. Pole vajadust nende kreemide kasutamise lõpetamiseks, vaid tuleks vätida nende kandmist nendele piirkondadele, kuhu on tehtud püsimeik. On tõestatud, et ka suitsetamine ja mõned ravimid võivad mõjuda epidermisele negatiivselt, mistõttu võib ka see mõjutada mingil määral püsimeigi tuhmumisele.

Kokkuvõtteks võin öelda, et siin pole ühtegi konkreetset ega tavalist ütlust selle kohta, et kui kaua ikkagi püsib püsimeik peal. Tuleb lihtsalt arvestada mitmete asjaoludega, mis mõjutavad selle püsivust. Püsimeigi tooni värskendamine võtab keskmiselt aega minu juures 1 tund ning seda saab väga kergesti uuendada, mille tulemusena näeb taas teie püsimeik välja värske ja lummav. Esmahoolduse jaoks tuleks varuda aega kusagil 2 tundi.

Kui oled äsja mõelnud püsimeigi protseduurile, siis küsi julgesti selle kohta lisainfot või helista ja pane aeg kirja konsultatsioonile.

Lisa kommentaar

Email again: